صفر تا صد نصب دکل مهاری | دکل مهاری چگونه نصب می شود؟
دکل مهاری چیست و چگونه ساخته می شود؟
صفر تا 100 دکل مهاری از خرید دکل مهاری تا نصب دکل مهاری
یک مصرف کننده یا کارفرما پس از خرید و سفارش دکل مهاری باز تولید کننده دکل مهاری جهت استفاده از دکل می بایست دکل مهاری را در فضایی بر روی فونداسیون دکل که ممکن است روی زمین یا ساختمان باشد نصب کند. پس از نصب دکل مهاری می توان جهت نصب تجهیزات رادیویی و مخابراتی بر روی دکل مهاری اقدام کرد.
دکل مهای مهاری جهت برقرای اراتباط اینترنتی که همان برقراری لینک وایرلس می باشد مورد استفاده قرار می گیرند. برای برپایی دکل مهاری، سکشن های دکل مهاری توسط نصاب دکل مهاری به صورت تک به تک بر روی هم نصب می شود. پس از نصب سکشن ها با سیم مهار ، مهار می شوند.
مجموع عملیات نصب دکل مهاری که شامل طراحی دکل مهار و ساخت و نصب دکل مهاری می شود نصب دکل مهاری می گویند. طراحی ساخت و نصب دکل مهاری به دلیل حسایت بالا در نصب را می بایست تیم مهندسی طراحی دکل تولید و نصاب حرفه ای دکل روی فنداسیون دکل نصب کند.
نصب سکشن دکل مهاری دارای مراحلی است که برخی از آنه به عهده نصاب دکل می باشد و برخی جدا از وظایف یک نصاب دکل می باشد. مراحل ساخت تا نصب دکل مهاری می بایست طی یک پروسه فنی و مهندسی بسیار دقیق مطابق با استاندارد های مهندسی انجام شود. دکل های مهاری رسا دکل توسط نرم افزار طراحی و بوسیله بهترین متریال فلزی ساخته می شود.
تیم مهندسی رسا دکل پس از ثبت سفارش جهت خرید دکل مهاری توسط کارفرما در گام اول به مکان نصب پروژه مراجعه می کنند. پس از بررسی محل پروژه نصب دکل مهاری که ممکن است روی زمین یا پشت بام باشد محاسبات فنی مهندسی را انجام می دهند. در گام اول زوایای نصب مهارهای دکل مهاری محاسبه می شود.
پس از محاسبه زوایا و تعداد مهار جهت تثبیت سکشن های دکل مهاری گام بعدی طراحی فنداسیون دکل مهاری می باشد. در این مرحله با توجه به ارتفاع دکل و وزن دکل مهاری نوع فنداسیون مشخص و اجرا می گردد. مرحله بعدی ساخت دکل مهاری می باشد که از بهترین متریال فلزی ساخته می شود.
در گام بعدی سکشن های دکل مهاری توسط نصاب دکل مهاری روی فنداسیون دکل مهاری نصب می شود. بعد از نصب هر سکشن می بایست مهارکش های دکل مهاری در مکان تثبیت شده نصب شوند. در هر مرحله از نصب سکشن های دکل مهاری نصاب دکل سکشن را بررسی می کند. در صورت استحکام لازم سکشن بعدی دکل مهاری نصب می شود.
مراحل نصب دکل مهاری
ساخت فونداسیون دکل مهاری
قبل از هرکاری برای نصب دکل مهاری باید یک پی یا فنداسیون آماده باشد . از آنجا که نصب سکشن دکل مهاری به دو صورت زمینی و پشت بامی معمولا صورت میگیرد . دکل های که روی زمین نصب میگردد. مسلما با ساخت فونداسیون مستحکمی با مصالح بتون نصب می گردند. اما در مورد دکل های پشت بامی به دلیل اینکه ساخت فونداسیون با بتن و یا گود برداری برای پی ریزی فونداسیون میسر نمی باشد . معمولا با جوشکاری و ترفندهای فنی یک پی یا به اصطلاح فونداسیون برای برپایی دکل مهیا میشود. به هر حال قبل از نصب دکل مهاری و همچنین به جهت نصب دکل خودایستا و یا دکل منوپل می بایست یک زیر سازی حرفه ای با توجه به وزن دکل ، متعلقات دکل و بار تجهیزات نصب شده بر روی دکل و همچنین سرعت باد منطقه ساخته شود . این مرحله کار جدا از وظایف نصاب دکل می باشد . وباید فردی متخصص در این زمینه به صورت فنی این فونداسیون را طراحی و بسازد .
نصب سکشن های دکل مهاری
پس از ساخت فونداسیون دکل و جایگذاری بیس دکل . نصاب دکل سکشن ها را که هر کدام به طول سه متر میباشند به صورت عمودی بر روی هم قرار میدهد . به این روش که اولین سکشن دکل بر روی بیس دکل قرار می گیرد . و سکشن دوم از محل طلاقی لوله های سکشن روی سکشن قبلی قرار میگیرد و به وسیله پیچ و مهره که جای آنها قبلا در کارخانه تولید دکل توسط شابلون بسیار دقیق جاگذاری شده اند . به یکدیگر متصل میشوند .
این مرحله تا اخرین سکشن دکل توسط نصاب دکل ادامه پیدا میکند . گاها برای دکل های با ارتفاع بسیار زیاد سکشن های انتهای و آخری به کمک جرثقیل و در مواردی بسیار نادر با هلیکوپتر با بالای دکل برده میشود . تا نصاب دکل که در ارتفاع دکل خود را با کمربند دکل سیو کرده است . به سکشن های نهایی دسترسی پیدا کند و همان مراحل قبلی را اجرا کند .
در سکشن های پایین تر. معمولا خود نصاب دکل سکشن را به کمربند دکل خود وصل میکند. و با بالا رفتن از دکل سکشن را با خود بالا می برد . که کاریست بسیار سخت ، طاقت فرسا و خطرناک .
مهار دکل مهاری
یکی از اصولی ترین و حرفه ای ترین مراحل نصب دکل ، مهار دکل می باشد. این مرحله علاوه بر نیاز فنی و تجربی نصاب دکل ، به اصول و مبنای علمی و محاسبات نیاز دارد. در ابتدا شرح داده می شود که مهار دکل به این معنی باشد . که دکل مهاری توسط سیم های مهاری یا همان سیم مهار از سه جهت یا چهار جهت ( بسته به نوع دکل که مهاری سه وجهی است یا دکل مهاری چهار وجهی ) به زمین متصل میشوند .
انواع مهار دکل
و اما آنچه گفته شد کلیت کار بود . در ابتدا بایست بدانید سیم مهار از سمت دکل بعد از هر دو سکشن یک سیم مهار توسط متعلقات دکل به دکل وصل میشود . در اصل هر ۶ متر از ارتفاع دکل یک سیم مهار به دکل متصل میشود . این نوع مهار ، اصطلاحا ۶ متر مهار بین نصابان دکل معروف می باشد . نوع دیگر مهار دکل در نصب دکل ۹ متر مهار معروف میباشد . که با توضیحات فوق می باشد . با این تفاوت که هر ۹ متر ارتفاع از دکل یک سیم مهار به دکل متصل میشود . یا همان هر ۳ سکشن یک مهار .
و اما نکته دیگر ، در مهار دکل نقطه اتصال سیم مهار به زمین و چگونگی محاسبه این نقطه می باشد . دستیابی به این نقطه و فاصله نیازمند محاسبات دقیق و مهندسی می باشد . که شامل بار دکل . یعنی وزن تجهیزات رادیویی و مخابراتی نصب شده بر رو دکل. و همچنین سرعت باد منطقه می باشد . و حتی نوع فونداسیون و جنس زمین محل نصب . اما آنچه عامیانه بین نصاب دکل های وطنی عرف می باشد .
محاسبه این فاصله بر اساس قانون یک سوم ارتفاع دکل است . یعنی برای یک دکل ۳۰ متری . فاصله در نظر گرفته شده برای نقطه ای که سیم مهار بر روی زمین قرار بگیرد ۱۰ متر می باشد .