شرح کامل نصب دکل مهاری
دکل های مهاری از رایج ترین دکل های مخابراتی محسوب می شود که بوسیله سیم مهار به زمین و یا تکیه گاه مهارمی گردد. از مزیت های دکل مهاری می توان به سبکی و کم هزینه بودن آن اشاره کرد این نوع دکل ها در مکان هایی که فضا به قدر کافی وجود دارد نصب می شود معمولا در شبکه های رایانه ای، شبکه تلفن همراه، رادیو و بیسیم مورد استفاده قرار می گیرد.
ین دکل ها از انواع مختلفی تشکیل شده است که مهم ترین انواع آن را می توان به دکل های G35 و G45 اشاره کرد؛ ما در این مطلب به معرفی دکل های مهاری،نحوه ی چگونگی فرآیند نصب کردن و هزینه ی لازم برای آن می پردازیم.
دکل های مهاری از رایج ترین دکل های مخابراتی محسوب می شود که بیشترین استفاده ی آن در:
نصب آنتن های موبایل
نصب آنتن های بی سیم یا دیش های ماکروویو
نصب آنتن های رادیویی و ....می باشد.
نصب دکل مهاری چگونه انجام می شود؟
اساسا می توان گفت که فرایند نصب کردن یک دکل از مهم ترین و اصلی ترین مرحله اجرای آن می باشد؛ نصب کردن دکل هایی که وزن سبک تری دارند به نسبت دکل های سنگین وزن آسان تر می باشد، به منظور نصب کردن دکل های سبک وزن از جمله انواع مختلف دکل G35 و G45 از یک وسیله به نام جین پل استفاده می شود.
نصب کردن این نوع از دکل های مهاری به صورت کاملا دستی انجام می شود، اما به منظور نصب دکل مهاری سنگین وزنی از جمله G80 و دکل های خودایستا که از قطعات فلزی با وزن سنگین تشکیل شده اند نمی توانیم به صورت دستی و با کمک وسیله ی جین پل اقدام کنیم بلکه در این حالت استفاده از جرثقیل برای بالا بردن قطعات و اجزای دکل تا ارتفاع مورد نیاز الزامی می باشد.
دکل مهاری چیست؟
دکل مهاری سازه ای سبک که معمولا جهت نصب آنتن اینترنت یا لینک رادیویی مورد استفاده قرار می گیرد. از این دکل میتوان روی پشت بام هم استفاده کرد. از انواع رایج ترین دکل های مخابراتی، دکل مهاری می باشد که می تواند در انواع سه یا چهار پایه نصب شود، دکل مهاری در ارتفاع زیاد قابل نصب می باشد ساختار این دکل ها عمود و باریک است.
این دکل ها انواع مختلفی دارند که از میان مهم ترین انواع آن می توان به دکل های G35 و G45 اشاره کرد؛ ما در این مطلب به معرفی دکل های مهاری، به چگونگی فرآیند نصب کردن و هزینه ی لازم برای آن می پردازیم.
دکلهای مهاری به دکلهایی گفته میشود که بوسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار گردد. دکل مهای به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارد و در مکانهایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده میگردد. اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و بیسیم و شبکههای رایانهای مورد استفاده قرار میگیرد. این دکلها قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتنها کمک کرده در مناطق شهری مزیت فراوانی دارد.
این نوع دکلها در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکلها کمتر از دکلهای دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینه است. این دکلها بسته به ابعاد و نوع ساخت به چند دسته تقسیم میشوند از انواع آن میتوان به دکلهای سری G اشاره کرد که با انواع G۲۵، G۳۵، G۴۵ تولید میشوند این دکلها به صورت سه یا چهار ضلعی و به صورت سکشنهای سه متری که پایهها از لوله نمره ۳ بوده و به وسیله میل گردهای نمره ۸ یا ۱۰ به صورت خرپائی به هم متصل میشود.
این دکلها ابتدا توسط کارخانه دکل سازی ROHN تولید میشده که اکنون در بعضی مواقع با نام این کارخانه شناخته میشوند. این نوع از دکلهای مهاری با باربری بسیار کم بوده و تنها برای نصب آنتنهای بی سیم و یا دیشهای کوچک اینترنت استفاده میگردد. عدد مقابل G نشان دهنده عرض قاعده بخشها به سانتیمتر میباشد. این دکلها به دلیل سبکی بیشتر در پشت بامها نصب میشوند و بر اساس استاندارد در هر ۷٫۵ متر به وسیله سیم مهار و با استفاده از کمربند دکل از سه یا چهار جهت مهار میشوند.
در ایران بنابه دلیل اینکه استفاده از کمربند مورد توجه مشتری قرار نمیگیرد و یا اطلاع کاملی در این مورد ندارد، استاندارد پیادهسازی به صورت پیش فرض نصب مهاری در هر ۹ متر ارتفاع میباشد. در خیلی موارد به دلیل بالابردن استحکام دکل نصب شده مانند دکلهایی که در مناطق بادگیر یا دکلهای با ارتفاع ۲۴ متر به بالا و یا دکلهایی که تعداد رادیو و آنتنهای زیادی بر روی آن نصب میگردد از استاندارد نصب مهار در هر ۶متر ارتفاع استفاده میگردد.
به طور مثال برای یک دکل مهاری با ارتفاع ۳۰ متر در صورت نصب مهار به صورت پیش فرض در هر ۹ متر، دکل در ۳ نقطه و در ارتفاع ۹، ۱۸ و ۲۷ متر مهار میگردد ولی در صورت استفاده از استاندارد ۶ متر مهار دکل در ۶ نقطه و در ارتفاع ۶، ۱۲، ۱۸، ۲۴ و ۳۰ متر مهار می شود.
دکلهای سری G تولیدی این شرکت شامل G25، G35، G45، G65 و G80 سه وجهی و چهار وجهی میباشد که سری G65 و G80 از نظر سازه مشابه دکلهای خود ایستا بوده و به صورت ترکیب لوله – نبشی میباشند.
هزینه ی خرید و نصب کردن یک دکل چقدر است؟
دکل های مهاری از نوع G35 و G45 از پرفروش ترین انواع دکل های مهاری هستند که بخاطر وزن سبک و آسان تر بودن فرایند نصب و اجرای آنها بیشتر از انواع دیگر دکل ها در بازار فروش مورد استقبال قرار گرفته اند؛ به طور تقریبی می توان گفت که قیمت خرید و فروش دکل مهاری برای انواع G45 و G35 حدود سیصد و هشتاد تا چهارصد و پنجاه تومان است و قیمتی که به منظور نصب و اجرای این دکل ها برآورد شده است به طور تقریبی به ازای هر یک متر معادل هفتاد تا هشتاد هزار تومان یا بالاتر از این مقدار (بستگی به نوع دکل دارد) خواهد بود.